Circus Eutolmus.

Nog niet eens zo héél lang geleden betaalden mensen om in een circuswagen naar een vrouw met een baard te gaan kijken. Wisten zij veel dat ze – als ze rondom zich in de struiken hadden gekeken – gratis en voor niks zo’n rariteit hadden kunnen zien. Dit vrouwtje Geelbaardroofvlieg (Eutolmus rufibarbis) is er zo eentje. De baard verraadt haar afkomst: ze behoort tot het schorriemorrie van het insectenrijk. Haar levenswijze is even ruig als haar uiterlijk. Ze wacht koeltjes op een brandnetelblad tot er iets voorbijvliegt dat mogelijk als versnapering dienst kan doen. Als dat gebeurt vliegt ze ernaartoe maar keert naar haar uitkijkpost terug als de passant kan ontsnappen of als het dier bij nader inzien niet voldoet aan haar culinaire voorkeuren. Als er uiteindelijk toch zo’n hartige strontvlieg verschijnt plukt ze hem snel met de voorpoten uit de lucht. Het ongelukkige dier krijgt prompt haar steeksnuit in de borst en wordt – nog aan het moordwapen bengelend – getransporteerd naar een achterafplekje in haar groene ghetto. Daar geeft mevrouw de Geelbaardroofvlieg zich over aan een schranspartij. Van de strontvlieg blijft uiteindelijk niets anders over dan een verschrompeld stukje ellende.

Mannelijke roofvliegen hebben trouwens – hoe kan het ook anders – óók baarden. Stoer volkje…!

Kim

Advertenties

2 reacties op “Circus Eutolmus.”

  1. Ja hoor, er loopt en vliegt een hoop tuig rond op deze aardkloot. Maar anders als bij ons zal er geen haan naar kraaien.
    Ik heb weer behoorlijk genoten van je verhaal 🙂

  2. Deze Circus eutolmus zou ik niet graag tegenkomen als ik een strontvlieg was. Evenmin als ik nu niet zo graag vrouwen met baarden zou ontmoeten. 😀


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: